Treasure Island


Like a piece of art, forgotten under a white blanket, waiting to be discovered.
Dit kleine Gentse eiland gaat reeds ver terug in de geschiedenis, maar zowel het ontstaan als de functie ervan blijft een mysterie. Het is al jaren onbetreedbaar voor het publiek, hoewel het een ongekende schoonheid bezit . Door zijn eenvoud en puurheid kan het volgens ons beschouwd worden als een monument van de 20e Eeuw. We kozen het dan ook uit als locatie voor de volgende opdracht.

Het eiland wordt door midden gesneden door de spoorweg. Aan de ene kant van de rivier heeft de natuur de bovenhand genomen. De rivier is toegeslibt en er zijn veel levende organismen aanwezig. De andere kant van het eiland geeft een meer verstedelijkte indruk, de mens heeft er reeds ingegrepen. De dualiteit tussen deze twee gezichten van de rivier zijn typerend en maken het eiland uniek in elke zin van het woord. Het concept kan als volgt gedefinieerd worden: het openen van het eiland voor het publiek, het behouden van het ‘licht schizofrene karakter’ en het creëren van sociale connecties, en dit alles op een duurzame en verantwoorde manier.

De interventies zijn minimaal op de karaktervolle plaatsen: het creëren van een aantal openingen in de bossen waar mensen heen kunnen, het uitwissen van hekkens en barrières en het introduceren van kleine observatiepunten.

De plaatsen die weinig karakter bevatten worden geherdefinieerd onder meer door het toevoegen van een cafetaria en een openbaar stedelijk plein.

Het eiland linkt de verschillende omliggende wijken met elkaar en vormt een plek dat mensen samenbrengt.
Gemotiveerd, leergierig, flexibel, creatief, enthousiast, ambitieus, spontaan, nauwkeurig, detailgericht, teamworker!

Wil je meer over me weten?

Contacteer me dan via 0492 64 10 44, stuur mij een mailtje naar n.dedycker@hotmail.com,
of laat me hier een bericht na!

Stuur mij een mailtje

Thanks for that!