Oikoslogy – The place of mankind


Ecological Urbanism forces us to not only consider the workings of the landscape, but to understand more specifically how the landscape functions within the city.
Ecologisch stadsuitbreidingsproject Genk

Sledderlo is een dorp gelegen ten Zuiden van Genk. Het kampt met dezelfde problematiek als vele andere Vlaamse dorpen vandaag de dag:

Sociaal/culturele problemen, een stijgende leegstand, een hoge werkloosheid, hoge luchtverontreiniging te wijten aan de industrie, een lage densiteit wegens lintbebouwing, een inefficiënt uitgebouwd openbaar vervoersnetwerk en een verstikkend effect op de schaars aanwezige natuur.

Vertrekkend vanuit deze problematiek wordt er op zoek gegaan naar een duurzame toekomst voor mens en natuur, hand in hand.

Het architecturaal concept heeft de intentie mensen te herenigen en te tonen dat samenleven en zorg dragen voor hun onmiddellijke omgeving de sleutel is naar een langdurig ecologisch succes.

Het project omvat verschillende stappen om de diverse opgesomde problemen aan te pakken. Locale oplossingen worden verkozen boven globale benaderingen. De betrokkenheid van de mensen en het bewustzijn groeit doordat de link met hun dagdagelijkse leven hersteld wordt.

De nieuwe gebouwen linken het bos met het gerevitaliseerde dorpscentrum. De hoogte van de bouwblokken verlagen naarmate men het bos nadert wat voor een geleidelijke overgang in het landschap zorgt. Dit gaat in lijn met het idee van het verwijderen van oude, harde grenzen en het creëren van architectonische "vingers" die oplossen in het groen.

Een nul energie concept wordt toegepast, er wordt een nieuw water- en afvalbeleid geïntroduceerd en er wordt geïnvesteerd in duurzame mobiliteit.


Gemotiveerd, leergierig, flexibel, creatief, enthousiast, ambitieus, spontaan, nauwkeurig, detailgericht, teamworker!

Wil je meer over me weten?

Contacteer me dan via 0492 64 10 44, stuur mij een mailtje naar n.dedycker@hotmail.com,
of laat me hier een bericht na!

Stuur mij een mailtje

Thanks for that!