Casablanca – New Carrières Centrales

Het afstudeerproject is gesitueerd in Casablanca, meer specifiek in de buurt van Carrières Centrales. Deze wijk is gelegen in het Zuid-Oosten van de stad en werd gebouwd in de jaren ’50 door de Franse urbanist Ecochard volgens het “8 bij 8 meter grid”.

De vooropgestelde vraag is hoe we het leven van de lokale mensen in deze buurt kunnen verbeteren. Het is aan ons om het bestaande Carrières Centrales om te vormen tot een aantrekkelijke wijk waar mensen een job vinden, eten, ontspanning, religie… en uiteindelijk ook elkaar.

Milieuveranderingen en energietekort hebben een grote invloed op de hele wereld. Zij vragen van ons een universele benadering en slimme manieren om ons leven te kunnen leiden en onze huizen op een duurzame manier te genereren. Een milieubewuste aanpak is dan ook mijn uitgangspunt voor dit project.

Met respect voor de lokale cultuur en omstandigheden tracht ik een duurzame samenleving op te bouwen. Dit door slimme en lokale oplossingen te bieden op maat van de bevolking. Zo combineer ik een warmteproducerende “communal bakery” met een energiebehoevende “Hammam”. De overtollige warmte die geproduceerd wordt in de bakkerij wordt gebruikt in de hammam voor het opwarmen van lucht en water.

De nieuwe functies zijn verzameld in een balkvormig complex dat het bestaande bouwblok kruist. In deze balk worden tevens een Mediatheek, een kinderopvang en een hotel ondergebracht. Samen voorzien deze functies in de behoeften van de omwonenden en maken zij de wijk tot een bruisende en aangename leefomgeving.

Gemotiveerd, leergierig, flexibel, creatief, enthousiast, ambitieus, spontaan, nauwkeurig, detailgericht, teamworker!

Wil je meer over me weten?

Contacteer me dan via 0492 64 10 44, stuur mij een mailtje naar n.dedycker@hotmail.com,
of laat me hier een bericht na!

Stuur mij een mailtje

Thanks for that!